sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Iloinen musta joulu

Hei kaikki!

Blogi jäi vähän junnaamaan (JO kahden kirjoituksen jälkeen), koska ajattelin, että pitää laittaa kaikki historia tänne, ennen kuin pääsisin kirjoittamaan ns. ajantasalla. Jouluna koin AHAA-elämyksen ja tajusin, että tästä hommasta saa enemmän irti, jos vain pääsen tekemään heti uusia kirjoituksia uusilla jutuilla. Latasin siis kuvankäsittelyohjelman, jolla on tarkoitus tehdä kuvasarjoja vanhoista korteista, mutta ohjelman opettelu on vielä alussa... Joten pääsette kyllä näkemään myös vanhoja töitäni, mutta laitan niitä "teema" (esim. vauvat, synttärit, häät) kerrallaan, kun olen saanut kuvat järjestykseen. Ja nyt pääsemmekin sitten itse asiaan.

Tänä vuonna olikin sitten ihan musta joulu. Ei sitten hiutaleen hiutaletta. :( Voi olla, että tuo kovin lumeton joulu vaikutti tähän joulukoristeluunkin. Itsehän olen niin jouluhömppä, että joululaulut pärähtää soimaan parhaimmillaan jo syyskuussa ja koristeet odottavat kuukauden eteisessä, kun ei vielä marraskuussa kehtaa kuorruttaa kuusta. Mutta tänä vuonna koristeet odottavat yhä kellarissa. Ja saavat nyt sitten odottaa taas ensi joulua. Edes joulukalenteria en tajunnut/muistanut hankkia. Outo joulu. Onneksi sentään vanhemmilla on se perinteinen kolmemetrinen aito kuusi ja pipareita sain koristella ihan parhaassa seurassa.

Piti minun koristella asuntoakin. Paljon. Olin jo suunnitellutkin että mitä ja mihin ja miten. Mutta vaihdoin parin huonekalun paikkaa ja ajattelin koko ajan, että kun tämä huusholli on siivottu, niin laitan ne koristeet - koska jouluunhan on vielä aikaa (kun ei ollut sitä lunta). Ja sitten yhtäkkiä joulu oli jo ja minä siivoan yhä. Sentään vähän sain jotain pientä ostettua Stockalta ja viritettyäkin.

Onneksi joulua ei tarvinnut kykkiä kotona koruttomattomuudessa. Hyvä ruoka, joulumieli. ♥ Olin pari päivää aiemmin ostanut kohokirjoitusdymon. Olen unelmoinut sellaisesta nyt jo tovin ja vihdoinkin se on minun! Ja siis todellakin vihdoinkin, sillä ensin reklamoin Dymo Juniorin Suomalaiseen, sitten jonkun toisen merkin Sinelliin ja lopulta marssin Clasulle ostamaan sellaisin ihan "aikuisten Dymon". Ja sittenhän homma lähti ihan lapasesta. :D


Siis ihan kaikki korteista paketteihin piti dymottaa uudella ihanalla koneella. Ja tulipa sillä kirjoiteltua sitten alkuhuumassa otsaan, käteen ja kankkuunkin. En siis ollut yksin leikkimässä tuliterällä lelulla. Ja kuten kuvasta näkyy, mustavalkoisen tekstitarran alla on värien kirjo. Olin suunnittellut, että tänä vuonna on valkoinen joulu - siis kortit, paketit, koristeet, kaikki olisi valkoista. Laatikonkin kokosin, siellä oli valkoisia ja hopeita askartelutarvikkeita. No eipä ollut ulkonakaan valkoista, niin kiireen ja stressin alla ei ollut mikään muukaan valkoista. Paitsi äidin joulupuuro. Nam!

Lautasellinen riisipuuroa ja Lumiukko Joulupukin kuumalinjalta aattoaamuna - siinä on joulutunnelma kohdillaan, vaikka ulkona sataisi räntää. Ja tietysti perinteinen jouluateria. Ja sen kolmimetrisen kuusen koristelu tikkaita apuna käyttäen. Ja sitten olikin jo aattoilta ja LAHJOJEN JAKO! Ja sitten päästiin avaamaan paketit. Jätin muruni lahjan viimeiseksi. Sen kaikkein isoimman. Ja jännittävimmän. Ja parhaimman NIINKU EVAH (jos nyt ei viime joulun Lontoon lippuja lasketa mukaan)!

*DRUMMMMMMMSSSSSS*

Se kauan haluttu ja litroittain kuolattu ja ja ja...se oli viimein siinä! Sizzixin Big Shot -leikkurin starter kit!!!!!!! Aaaaaaaaah! ♥ Niille, jotka tässä vaiheessa ajattelevat "mitä tuo kumma tyttö oikein hehkuttaa ja hihkuu innosta pinkeänä?!", selitettäköön. Big Shot -leikkuri on jokaisen kortintekijän unelmakone! Leikkuri, joka nopeuttaa ja helpottaa ja mahdollistaa ja tiskaa ja imur...eikun... Se on siis mankeli, jonka läpi vedetään paperi ja terä ja kas, kuvio on siinä. Ilman saksia ja ärräpäitä. Ja kohokuvioitakin voi tehdä. Tuossa sunnuntain ratoksi kävinkin pyörähtämässä Variston Sinellissä ja sain heti kulumaan siskolta saamani lahjakortin. Teriä en sitten ostanutkaan, mutta monta kohokuviointilevyä löytyi kotona laukusta. Ja sitten innostuin kokeilemaan kaikkea (myös parista lehdestä saamiani aikaisempia levyjä) ja sitten se iski. INSPIRAATIO! Ja niin syntyi tuo uusi taustani blogiin. Vähän vielä värittelin turkoosilla leimasinvärillä ja hopealla tussilla muutamia kohoja.


Uusia hienoja leluja onkin nyt sitten tullut oikein urakalla haalittua. Ensin tuo Dymo, sitten töistä saimme lahjaksi Nespresson kapselikeittimet (se on niin nätti - nyt aion opetella juomaan kahvia) ja sitten vielä tuo Sizzix-leikkuri! Parin viikon päästä saan vielä uuden luurin. Minulle ilmoitettiin pari viikkoa ennen joulua, että puhelimeni on ihan susi (muutaman kerran olen saattanut pudottaa sen kaakelilattialle) ja kaikki ovat kyllästyneitä siihen, että se temppuilee aina, joten yhteislahjana saan uuden. Vaihdan Nokiasta Samsungiin, koska en halua Lumiaa. Ehkä sitten elämä helpottuu taas vähän.

Parin päivän päästä onkin sitten jo ensi vuosi. Vuosi 2014. Aion tehdä suuria muutoksia elämääni ja ottaa taas suunnan kohti parempaa tulevaisuutta. En aio vielä toivottaa teille hyvää uutta vuotta, koska ajattelin olla aktiivinen vielä tänä vuonna. Mutta nauttikaa nyt vielä loppuvuodesta ja jouluruoan jämistä.

Hyvää yötä!

1 kommentti: