maanantai 9. joulukuuta 2013

Matti: a Friend or a Foe?


Tässä teille pieni blogipostaus ennen niitä "oikeita postauksia". Sain inspiraation, kun kirjoitin tuota ensimmäistä blogikirjoitustani ja "siitä se idea sitten lähtikin"; Nukkumatista ja Matista siellä kukkarossa.

Näin mieleni vaan joskus toimii.








NukkuMatti: Hyvin viaton ja hyväntahtoinen olento (etäistä sukua enkeleille), joka liikkuu yöaikaan sirottelemassa unihiekkaa. On jo aloittanut liikehdinnän tässäkin asunnossa. Osaa teleportata ja toimii vähän kuin Joulupukki, aika ikään kuin pysähtyy, kun NukkuMatti liikkuu. Tosin NukkuMatti tekee töitä 24/7, joten huvitkin ovat sitten sen mukaiset. Sen kerran, kun NukkuMatti lähti Vegasiin toisen Matin kanssa, kukaan ei nukkunut sinä yönä. NukkuMatin varustukseen kuuluu olennaisesti pussukka, jossa on unihiekkaa. Pussukan on valmistanut sama hemmon, joka valmisti loppumattoman kangaskassin Maija Poppaselle, lahjasäkin Joulupukille ja sille Mikki Hiiren ystävälle, miehelle tulevaisuudesta, Eka Vekaralle lannevaatteen, jonka taskuun mahtuu mitä vain.

Sama hemmo on juuri räätälöimässä taskua toiselle Matille, sille samalle joka silloin kerran houkutteli NukkuMatin Vegasiin. Sille kaikkein viekkaimmalle Matille. Nimittäin TaskuMatille Kukkarossa.

TaskuMatti/Matti Kukkarossa: Voi kyllä, TaskuMatti ja Matti Kukkarossa ovat yksi ja sama tyyppi. Hieman hämmentävää, tiedän, mutta erittäin loogista, jos sitä oikein ajattelette. TaskuMatti on viinaan menevä kaveri, joka suorastaan syö rahaa aina "karkkipäivinä" ja viihtyy taskussa, hämärässä. Ihan yhtä lailla kuin Matti Kukkarossa, jolla juttu lähtee käsistä Vegasissa tai Ruotsin laivalla ja jonka isot etuhampaat ja valtava kieli soveltuvat setelien mutustamiseen. Tämä Matti on myös ajan hermolla, pankkitunnuksella DigiMatti se syö valtavia määriä ykkösiä ja nollia kukkarossaan. Tämän hetken lempipaikkoja TaskuMatilla Kukkarossa ovat Zalando, Tallinna ja taskukokoinen kukkaro. Toisin kuin NukkuMatti, joka tekee töitä jatkuvasti ympäri maailmaan, TaskuMatti Kukkarossa toimii vain Suomessa, mutta sen suku on levittäytynyt ympäri maailmaan. Vegasin reissullakin käytiin moikkaamassa serkkuja kasinoilla - se oli kuin seisova pöytä tälle Matille. ;)

ShakkiMatti: Mateista vanhin ja viisain. Erittäin mukavuudenhaluinen, mistä kertovat maailman mukavimmat tohvelit. Tämä Matti viettää pitkiä aikoja laudalla, joskus jopa vuosia, odottaen pelin päätöstä. Mukavat tohvelit ovat siis erittäin tärkeät. ShakkiMatin luulisi pitkästyvät helposti, mutta se on turha luulo. Hän näkee maailmaa, tarkkailee aina ympäristöään ja tietää kaiken sotastrategioista. Liikkuminen on hyvin harkittua ja vaikka ShakkiMatti näyttää harmittomalta, hän on maailman arvostetuin ja pelätyin hahmo, hän on kaatanut monia valtiomiehiä läpi historian. ShakkiMatti lymyilee koko pelin ajan piilossa ja ilmestyy vasta viimeisellä siirrolla. Hänellä on aina valmiina oikean värinen puku (valkoinen tai musta, myös modernisti punainen, jaden vihreä tai kenties koivu), sillä maailman parhaana sotastrategina, tämä Matti osaa ennustaa tulevan paikkansa monta siirtoa ennen loppua. ShakkiMatti on aina etuajassa, toisin kuin...

...viimeisenä ja todellakin aina viimeisenä saapuva Matti eli
Matti Myöhänen: Aina myöhässä. Aina. Matti Myöhänen on aikaoptimisti, joka luulee aina ehtivänsä tehdä vielä yhden jutun ennen lähtöä. Hyvinä päivinä Matti Myöhänen on vain tyylikkäästi myöhässä, mutta yleensä hän myöhästyy parikin tuntia. Joskus hän on myöhässä niin pahasti, että kannattaa vain jättää menemättä. Mutta ainakin Matti Myöhänen yrittää olla ajoissa, hän pukeutuu kelloihin. Ja koska hän joutuu aina juosta joka paikkaan, hän on todella hyvässä kunnossa. Tosin Luontoäidillä on kiero huumorintaju: tällä Matilla on aivan liian lyhyet jalat keretäkseen mihinkään ajoissa ja koska hän haluaa olla tyylikäs (varsinkin ollessaan "tyylikkäästi myöhässä"), hänellä on tyylikkäät kengät - kolme kokoa liian isot, mutta ainakin ne ovat tyylikkäät.

Joten tosiaan, onko Matti ystävä vai vihollinen? Itse en ole vielä päässyt lopputulokseen. Kaikki Matit ovat kuitenkin vierailleet luonani, jotkut useammin kuin toiset. ShakkiMatti on minulle tuntemattomin kaikista - olenkohan ehkä kerran tavannut kyseisen Matin, enkä kuollaksenikaan jaksa muistaa, minkä väriset vaatteet hänellä oli silloin päällään.

Nyt kuitenkin antaudun NukkuMatin armoille ja toivotan teille rakkaat lukijat hyvää yötä!

P.S. Tästä kirjoitelmasta sain inspiraation ihan kokonaiseen blogiin - kenties onnistun kehittämään taitojani tässä blogin pitämisessä (lue: blogisivuston käyttämisessä) ja saan järjestettyä sellaisen sivublogin. Wait and see! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti