perjantai 3. tammikuuta 2014

Syntymäpäiviä

Nyt pääsette näkemään todella vanhaa (ja toki vähän uudempaakin) materiaalia. Nimittäin synttärikortteja. Ei siis mennä mihinkään ala-asteaikoihin, mutta vanhin varmaan on lukioajoilta, kun täytimme 18, eli vuonna 2006. Oho, se menee jo pitkälle! No eiköhän sitten lähdetä siitä liikkeelle.


Ylempi kuvasarja siis edustaa korttia (etukansi, sisäaukeama vasen ja oikea sivu, takakansi), jonka tein ystäväni 18-vuotispäiväksi. Voi minua pientä nuorta-mukamas-aikuista. Alempana on kortti, jonka askartelin Roomassa vaihtovuonna. Kortin tein keväällä 2010 siskoni 18-vuotispäiväksi, joksi lensin salaa Suomeen (edes vanhempani eivät tienneet tulostani), vietin pari yötä kaverini luona ja sitten siskon synttäriaamuna pimpotin ovikelloa pääsiäisvitsakimpun kera. Olimme rämpineet edellisenä iltana ystäväni kanssa pusikossa hakemassa viimeisiä pikkuisia pajunoksia.

Sitten tuleekin ihan sekalaisesti vanhaa ja uudempaa tuotantoa.


Merenhenkinen pyöreä pikkuvihkokortti oli viime syksynä neljännesvuosisadan saavuttaneelle ystävälleni, joka järjesti synttärinsä Silja Europalla. Hauskaa oli! Lahjankin saimme kätevästi mahtumaan korttiin - kala on kiinnitetty tassuilla, joten lahjakortti sujahtaa kätevästi talteen. Ylhäällä keskellä on poikaystäväni siskon miehen 30-vuotiskortti. Elettiin vapun aikaa ja hän sai lahjaksi Batman-ilmapallon, siksi korttikin on hyvin leikkisä ja pirteä. Oikealla sivustalla onkin poikaystäväni siskolle tekemäni kortit, 28 ja 29 vuotta. Ylemmässä kortissa lukee ikäonnitteluina 7 vuotta - karkauspäivä. ;) Kuumailmapallon olen värittänyt akvarelliväreillä.


Tässä onkin tuolle elämäni elämää nähneemmälle väelle. Ylhäältä löytyy esimieheni synttäreiksi menneenä syksynä tehty kortti. Se on meiltä kaikilta Smån tytöiltä. Isänpäivän tienoilla meillä oli töissä Movember-meininki ja viiksiviikot, joten tein kortin, joka muistuttaa myös hauskasta viikosta ja varmasti muistaa ajankohdan. Alavasemmalla on naapureille tehty kortti - perheen vanhemmat juhlivat yhteisiä synttäreitä, täysi satanen siitä tuli. Oli kyllä mahtavat pippalot. Seuraavana on kortti pikkusiskoni kummisedälle - hän täytti 50 vuotta. Myös musikaalinen Timo-kortti juhlistaa puolta vuosisataa ja edustaa synttärisankarin musikaalisuutta. Sen yläpuolella oleva kortti lähti Australiaan asti siskoni parhaan kaverin äidille. Sitten on vielä kortti Teemulle, joka tosin on nähnyt elämää vain muutaman vuoden kauemmin kuin minä. Tämä kortti edustaa nopeutta ja yksinkertaisuutta - joskus deadline on ystäväni ja yksinkertaisuus puhkeaa kukkaan. Ja viimeisenä poikaystäväni viimeisin synttärikortti. Päätin repäistä tuollaisen kovin rokahtavan kortin, vaikka tuo akustinen kitara keräileekin tuolla pölyä. On se silti rakas juttu. Ja niin oli taas deadlinekin.


Lähdetäänkin tällä kertaa liikkeelle oikeasta alakulmasta. Mirelan synttärikortti on uutta tuotantoa ja olen leikannut Ikeasta ostamaani ihanaa lahjapaperia. Olen vielä leikannut muutamia kukkia lisää ja kiinnittänyt ne tassuilla omien kuvioidensa päälle. Tulee kiva 3D-efekti. Yläpuolella onkin kortti lähes kolmen vuoden takaa Annan synttäreiden kunniaksi. Sen vasemmalla puolella on juurikin viime kuussa väsätty kortti juhliin, jotka olivat Halloweenit joulukuussa ja emännän synttärit oli juhlittu jo aiemmin. Niinpä kortista tuli synttäri-/Halloween-/jouluskitsofreenikko. Tytön olen värittänyt puuväreillä (todella pitkästä aikaa). Vasemmalta löytyy Ikea-kortteja. Ylhäällä on kortti Reetalle, jonka juhliin olin suuntaamassa töistä. Ilman korttia. Leikkaa-liimaa-askartelin sitten sillon vielä ilmestyneestä Live-lehdestä tauolla kortin. Siitä tulikin sitten aika hauska. Ja alhaalla muumihullulle työkaverilleni muumikortti, johon olen todella tyytyväinen. Yksi ehdottomista lemppareistani. Meillä oli muiden työkavereiden kanssa yhteislahja, joten kaikki kirjoittivat nimensä korttiin. Olin aiemmin tehnyt joululahjaksi drinkkivihkon (jonka näätte joskus myöhemmin), johon voi lisäillä omia reseptejä - muumikortin takana on keltaisella klemmarilla kiinnitetty drinkkiohje, jonka voi lätkäistä vihkoon. Muumihahmot on kiinnitetty tassuilla.


Tässä kuvasarjassa onkin synttärikortteja lapsille...ja Roopelle. Veturikortti on yksivuotiskortti poikaystäväni veljenpojalle (ja kummipojalle). 3D-pallurat olen leikannut puoliksi styroksisista palloista ja liimannut. Hämähäkkikortti on samaisen perheen neljä vuotta täyttäneelle Lukakselle. Hämähäkin leikkaaminen vei KAUAN!!! Ja raastoi hermoja! Toivottavasti voin jatkossa suorittaa kyseisen operaation ihanalla Sizzix-leikkurillani. Pyöreä nallekortti on taiteiltu poikaystävän kummitytölle. Linda täytti vuoden syksyllä ja päätin tehdä pienen söpön kortin. Sitten näin tuon 3D-nallen (itse koottava kuvapaloista ja tassuista), jolla oli käsissään kakku, jossa oli NELJÄ kynttilää. Ja eikun leikkaamaan kynttilöitä pois. Jokaisesta palasta. No mutta se oli aika nopea operaatio ja tuli siitä kyllä niin söpö. Ja Roope kun saavutti neljännevuosisadan, elettiin St. Patric's Dayn tietämillä. Helppo mutta hauska kortti - taas pienessä kiireessä.


Ja viimeiset kuvat menivät perheeseeni. Taas: voi pyhä YKSINKERTAISUUS! ♥ Joskus kannattaa omistaa scrap-papereita, joissa on monta yksittäistä kuvaa. Tuunaan yleensä kaikki kortit leimasinmusteilla - reunat näyttävät huolitellummilta ja kortti saa kivan vivahteen. Sitten vaan kuvan toiselle puolelle joku nätti, hillitymmällä kuviolla, paperi, johon kirjoitetaan kiva viesti. Äiti kyllä tykkäsi. Ja tykkäsi hän seuraavastakin kortista. Taas olen leikellyt kuvioita erinäisistä papereista. Alempana on synttärikortti siskolleni. Hän tykkää Pariisista. Ja alimpana 60-vuotiskortin sisäosa isälleni. Laitan kutsukortit myöhemmin, niin ymmärrätte tämän kortin jujun. ;) Mutta kortissa on kuva levysoittimesta, jonka olimme hänelle luvanneet mukaan seuraavana kesänä mökille (synttärit siis marraskuussa). Ja kortissa on oikealla juhlavuoden kravatti (jonka kuvan löysin netistä), kun Helsingissä järjestettiin olympialaiset vuonna 1952. Isi syntyi sinä vuonna.

Noin. Siinä on nyt taas hetkeksi ihmeteltävää. Pääsen nyt sitten tekemään uusia koosteita. Toivottavasti saatte ideoita ja löydätte vähän inspiraatiota.

Hyvää yötä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti